Προβολή Θέματος



Περιεχόμενο   Λύση-Απάντηση   Πληροφορίες

Κείμενο


Δραστηριότητες

Να παρατηρήσεις προσεκτικά την παραπάνω γελοιογραφία. Διευκρινίζεται ότι η πινακίδα που είναι καρφωμένη στο έδαφος γράφει « Καλώς ήρθατε στα δάση του Αμαζονίου», η δε φράση που έχει ειπωθεί στο διαστημόπλοιο είναι "Ηλίθιος πλανήτης...". Στη συνέχεια να απαντήσεις στα παρακάτω ζητούμενα:

  1. Είδες σε κάποιο περιοδικό την παραπάνω γελοιογραφία και επειδή σου έκανε εντύπωση, την περιγράφεις σε έναν/μία φίλο/η σου, καθώς περπατάτε προς το σχολείο. Την περιγράφεις μάλιστα αναλυτικά, για να τον βοηθήσεις να τη φανταστεί σωστά, παρότι δεν την έχει δει, ώστε να τη σχολιάσει. Να γράψεις τον σχετικό διάλογο σε περίπου 150 λέξεις.
  2. Συμμετέχεις στη συντακτική επιτροπή του μαθητικού περιοδικού του σχολείου σου και αποφασίζετε το επόμενο τεύχος να είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον, στοχεύοντας στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και στην κινητοποίηση των συμμαθητών/τριών σας. Μεταξύ άλλων θα δημοσιευτούν και γελοιογραφίες που θα σχετίζονται με το θέμα της οικολογικής καταστροφής και κάθε γελοιογραφία θα συνοδεύεται από ένα σύντομο κείμενο (σχόλιο 120-150 λέξεων) που θα αναδεικνύει το μήνυμα της γελοιογραφίας. Εσύ έχεις αναλάβει γράψεις το σχόλιο που θα συνοδεύει την παραπάνω γελοιογραφία μαζί με ένα σύντομο τίτλο.