Προβολή Θέματος



Περιεχόμενο   Λύση-Απάντηση   Πληροφορίες

Κείμενο

Τα δάκρυα της μικρής βασίλισσας

14955059

 

 

Η ιστορία της έκανε τον γύρο του κόσμου. Κορυφαία σχολή σάμπας του Ρίο ντε Τζανέιρο αναθέτει σε ένα επτάχρονο κορίτσι- κόρη του ιδιοκτήτη της σχολής - να ηγηθεί της παρέλασης στο σαμπαδρόμιο. Οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών εξεγείρονται, ο πατέρας επιμένει πως το παιδί βρίσκεται εκεί επειδή το θέλει, ακτιβιστές προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κι αυτή αποφασίζει πως η μικρή Τζούλια Λίρα μπορεί να συμμετάσχει στη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση. Το «κλικ» είναι ο επίλογος. Δέκα λεπτά μετά τη μεγάλη είσοδό της στο σαμπαδρόμιο, προφανώς τρομαγμένη από τους εκατοντάδες φωτογραφικούς φακούς και τις τηλεοπτικές κάμερες που έκαναν ζουμ πάνω της, η Τζούλια ξέσπασε σε κλάματα.

 

 

Η αγκαλιά του μπαμπά την ηρέμησε και η μικρή επέστρεψε έπειτα από λίγο στη θέση της. Τώρα, το αν της προσέφερε κάτι η όλη εμπειρία, θα το κρίνει αργότερα η ζωή ή κάποιος ψυχαναλυτής...

(www.tanea.gr, 16 /2/2010)

Δραστηριότητες

  1. Το ίδιο βράδυ η μικρή Τζούλια γράφει στο ημερολόγιό της… Να γράψεις το  κείμενο διατηρώντας το ύφος, τη δομή και γενικά τα στοιχεία που ταιριάζουν στο συγκεκριμένο κειμενικό είδος. Να αξιοποιήσεις στοιχεία από το παραπάνω άρθρο σε συνδυασμό με την φωτογραφία που απεικονίζει τη μικρή Τζούλια με τον πατέρα της. (150-200 λέξεις)
  2. Έστω ότι είσαι αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό και την άλλη μέρα γράφεις μια επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Συνήγορο του Παιδιού, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θεωρείς ότι καταπατήθηκαν τα δικαιώματα της μικρής Τζούλιας.(150-200 λέξεις)