Προβολή Θέματος



Περιεχόμενο   Λύση-Απάντηση   Πληροφορίες

Κείμενο

Ο έφηβος είναι πιθανόν να οδηγηθεί σε λαν­θασμένες αποφάσεις όσον αφορά το μελλοντικό του επάγγελμα εξαιτίας των παρακάτω λόγων:

• Ασυνείδητες ή συνειδητές επιθυμίες και προσδοκίες των γονιών μπορούν να επη­ρεάσουν τον έφηβο σε λάθος επιλογή.

• Όταν ο έφηβος βιώνει μέσα στην οικογέ­νεια καταστάσεις έντονης καταπίεσης σε θέματα της προσωπικής του ζωής, μπο­ρεί από θυμό και από αντίδραση να οδη­γηθεί σε λανθασμένες αποφάσεις.

• Πιέζεται συχνά να καταπνίξει τις δικές του επιθυμίες, για να ικανοποιήσει τους γονείς του και να παραμείνει "καλό παιδί".

• Καταλήγει να διαλέξει μια σχολή με λιγότερες απαι­τήσεις, αν έχει σχηματίσει μια κακή εικόνα για τον εαυτό του, προκειμένου να έχει μια σίγουρη επιτυχία.

• Διστάζει να επιλέξει μια σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας του, για να μην επιβαρύνει οικονομικά τους γονείς του ή για δικούς του λόγους και ανασφάλειες.

 

Δραστηριότητα

Το παραπάνω κείμενο είναι απόσπασμα άρθρου που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα η οποία απευθύνεται σε γονείς, για την ακρίβεια είναι το κύριο μέρος αυτού του άρθρου. Να σκεφτείς από τι άλλο αποτελείται ένα ολοκληρωμένο άρθρο (εκτός από το κύριο μέρος του) και να γράψεις εσύ ό,τι λείπει, ώστε να συμπληρωθεί το άρθρο. Θα υιοθετήσεις, βέβαια, το ύφος του κειμένου και γενικά θα φροντίσεις να «δένει» ό,τι προσθέσεις εσύ με το κύριο μέρος του άρθρου που σου έχει δοθεί.